Använd cykeln

För många år sedan sprang jag på den tystlåtne investeraren Paul Holmborg. Vi diskuterade det mesta och jag kläckte ur ”Paul visst hade det varit helt fantastiskt att ha investerat 100 000 USD den dagen Microsoft blev ett publikt företag”. Han tog en klunk på sin tredje mojito för dagen och såg upprymd ut innan han kraxade fram ”It was”. Ibland handlar naturligtvis investeringar om tajming. Under samma samtal frågade jag honom ”Hur sänker jag min bilkostnad på ett bra sätt”. Han var nu på sin fjärde levnadsglada dryck och han såg på mig med en spänd blick innan han svarade ”Använd cykeln”.

Att fundera hur man ska ta sig från A till B på billigaste sätt tål att tänka på. Gör man det ordentligt är den en stor besparing runt hörnet. En snabböversikt bland vänner och bekanta visar att en bil används enbart en timme per dag. Det innebär att den står stilla 23 timmar per dygn. Jag undrar om det var det som Henry Ford önskade då T-bilen tillverkades. Vilket enastående slöseri. Det heter underkapacitetsutnyttjande på finare språk. I fallet med bilen är det så.

Det finns utrymmen för bilpooler och andra mer kreativa sätt att använda sin bil. Hyr ut din egen bil 23 timmar om dagen exempelvis. Ta även och titta på vad det innebär rent kostnadsmässigt att hyra en bil när du behöver den. I de allra flesta fall lönar det sig.

Tuut på Er.

Lägg till en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *