Appen Dreams

Spara pengar med appen Dreams

I november 2017 laddade jag ner och började testa spar-appen Dreams. Till en början var det tänkt att spara lite inför sommaren och målet på 5000 kronor nåddes redan i april vilket resulterade i att jag startade ett nytt sparande i samma veva. Det var ju trots allt en tid kvar till sommaren och i skrivande stund har jag ännu inte gått på semester.

I veckan nådde jag även detta mål vilket gör att jag i skrivande stund har lite drygt 10 000 kronor sparande via Dreams. När man startar ett konto via appen Dreams så startar man förresten även ett konto med 0,1% sparränta på Ålandsbanken och det är på detta konto som dina sparande pengar trillar in.

Personligen tycker jag sparande är roligt och det som är extra kul med Dreams är att det finns massa så kallade “triggers” som man kan nyttja för att boosta sitt sparande. På mitt första sparande hade jag en veckovis överföring på 150 kronor samt triggern “Everest”. “Everest” går ut på att du ökar ditt sparande under 52 veckor. Den första veckan så dras 10 kronor från ditt konto, den andra veckan 20 kronor och så fortsätter det så fram tills vecka 52 där 520 kronor överförs från ditt konto.

På mitt andra sparande använde jag mig utav “Tjuven” samt “Kalenderkaos”. Triggern “Tjuven” slår till när du minst anar det och sparar en slumpmässig summa mellan 10 kronor och 200 kronor en gång varje vecka medan “Kalenderkaos” sparar 10 kronor varje gång en konstig helgdag/temadag inträffar, som till exempel Star Wars-dagen den 4 maj. Utöver detta så har jag även satt upp ett autospar i form av en veckovis överföring på 350 kronor. Detta har gjort att jag har lyckats spara 5000 kronor från april till juli.

I appen finns en hel del andra triggers som man kan ta del av, likaväl som ett gäng spartips och möjligheten att sätta upp ett manuellt sparande. Det går även att ha ett gemensamt sparande med en partner eller kompis och numera kan man även investera sitt sparande i “Dreamsfonden” vilket är en globalfond av Ålandsbanden Fondbolag. Men det är inget jag har testat mig på.

Dreams-appen är helt klart en rolig app som jag tycker är värd att testa om man inte redan har gjort det. Och nu sitter jag här med 10 000 kronor sparade som jag vill hitta på något annat med och jag går i tankebanorna om att testa på att investera dem i Lendify där man blir lite av sin egen bank om jag har förstått grejen rätt. Och har man 10 000 kronor (vilket jag nu har sparat ihop) så sprids investeringen på minst 40 stycken olika lån för att sprida risken. Är det någon av våra läsare som har erfarenhet av Lendify eller Dreams-appen? Kommentera gärna vad ni tycker om tjänsterna.

Ps. Inlägget är inte sponsrat av Dreams, allt ovan är mina personliga reflektioner och tankar kring appen.

7 thoughts on “Appen Dreams

  1. Lendify är jättebra. Kör manuella investeringar så kan du få 10-14% ränta. Autoinvesteraren tar lång tid och ger dålig ränta. Jag har kört ett år nu. Har en ränta på i snitt 9% och inga kreditförluster. Man får en passiv inkomst.

    1. Än har jag inte vågat mig på att ta några manuella investeringar just på grund av att det ej omfattas av kreditförlustfonden.. men vi får se. Kanske längre fram!

  2. Dreams har hittills funkat super, men nyligen buggar den rejält vilket gör att den känns osäker. Får inte ut pengar jag sparat när jag vill, tex, ytan appen stänger ner när jag försöker.

    1. Ajdå, det låter ju inte så bra. Har du testat att uppdatera appen? Jag har bara plockat ut pengar när mina drömmar varit färdiga tror jag. Men det har inte varit några problem alls hittills. Peppar, peppar, ta i trä 🙂

    1. Det var dyyyyrt. Själv har jag bara sparat till drömmar för att plocka ut pengarna och aldrig testat deras fond.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *