Arnold kostar dig 8 miljoner

Alla köper träningskort den 1 januari för att få sig en quick fix och tror att resultaten ska komma efter några gånger men av någon anledning blir aldrig så fallet. Masspsykosen kring träning på gym är rätt fascinerande. Det finns blandade undersökningar av nyttjandegraden av dessa motionskort. Kanske finns det olika siffror men medianen nyttjar dina medlemskap 26 gånger per år. Om vi ponerar att en månadskostnad är kring 399:- så blir det ungefär 4750:- på ett år netto vilket är 6500:- brutto. Med andra ord måste du tjäna 6500:- för att nyttja träningen som en medianmänniska. Det blir nästan 300:- kronor varje gång du besöker gymmet.

Är det inte dags att göra lite tvärtom istället. Byt quick-fix mot en långsiktig livsstilsförändring och börja med att motionera utomhus. Idag finns det alla möjliga träningsmöjligheter utomhus. Dips på en parkbänk eller chins vid en lågt hängande trädgren. Intervaller kan fixas vid närmaste backe eller mellan lyktstolpar.

Om du är 30 år idag och planerar att leva tills du är 80 så blir förtjänsten 325 000:- Då kanske du till och med kan gå i pension några år tidigare om du investerar dem väl. På Rikatillsammans.se finns en fiffig sparkalkylator där du kan räkna ut ränta-på-ränta över tid.  Om vi tar dessa 6500:-  och delar dem med 12 månader så blir det 541 kronor och 66 öre men vi avrundar det till 540 för enkelhetens skull. Investerar du dessa 540kr i månaden i till exempel en fond som över tid avkastar 10% per år genom ett Investeringssparkonto (ISK) så står du där om 50 år med hela 7 962 197 kronor. Inte så illa pinkat.

 

En kommentar

Lägg till en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *