Autografjakten

För en tid sedan såldes ett enkelt brev från en svensk skönhetsmiss till John F Kennedy för 700 000:-. Inte klokt för några rader där den forne presidenten avslutade med orden…to my Swedish flicka. De hade visst ett rendez-vous längs franska Rivieran där tidigt 60-tal. Kanske kan man tycka det är märkligt att lägga ut massa pengar för andra personers privata grejor. Men här finns en stor potential. Låt oss testa den.

Gör såhär:

  1. Välj ut 1000 kändisar allt från Edison Arantes Do Nasciomento (Pelé) till Trump eller Gunwald Larsson.
  2. Skriv till dem och be ödmjukast om ett signerat foto.

Porto och diverse omkostnader för detta projekt ligger på uppskattningsvis 15 000:-. Om 25 % svarar och du kan sälja deras autografer till allsköns samlare för ett snittpris på 300:- så har du gjort en nettovinst på 60 000:-. Dessutom är det rätt roligt att få brev från jordens alla hörn. Förresten – om du ber om två signerade foton har du gjort en förtjänst på 120 000:-.

”Nämen det funkar ju inte” kacklar någon surpuppa ur sig. ”Det gör det visst”. Vi har provat. Skriv tills du får kramp. Och om du har ett par foton kvar som inte går att sälja kanske det fungerar att voodoografi av det hela och hoppas på en annan valseger 2020.

Lägg till en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *