Bunkra upp!

Inlägget innehåller reklam genom annonslänkar för Matsmart.

I många fall av de spartips som jag skriver om här på Spartipset.nu så brukar jag ”leva som man lär”. Eller iallafall försöka på ett eller annat sätt. Detta är dock ett sådant tillfälle när jag inte gör det (men som jag verkligen borde göra).

I mångt och mycket brukar de matlådor jag lagar inte variera så hejdlöst mycket från vecka till vecka.. Jag har några paradrätter som funkar som jag oftast varierar mellan, de mättar bra och sådär men det vore en rejäl överdrift att kalla dem för gastronomiska mästerverk.

Trots dagliga matlådor till jobbet för att spara pengar så brukar jag inte bunkra upp med råvarorna. Iallafall inte tillräckligt ofta för jag tycker tillfällena då jag måste svänga förbi affären för att lyckas laga mat är fler frekventa än vad man önskar.

Det är ingen hemlighet att pasta och köttfärsås kommer att puttra på spisen inom kort i mitt hem och därför vore det rimligt att köpa hem ett helt gäng med krossade tomater istället för ett 3-pack som jag brukar. Jag tror helt enkelt man lurar hjärnan lite genom att i mataffären tänka att det blir billigare om jag inte köper fler än vad jag behöver. Jo, vid just där och då blir det billigare att köpa tre stycken burkar med krossade tomater istället för 24 stycken – men i det långa loppet så blir det dyrare.

Men så tipsade en kollega mig om sajten ”Matsmart” för ett tag sedan. Ett företag som säljer mat på nätet som i många fall annars hade slängts på grund av exempelvis förpackningsbyten, för att de är säsongsvaror, kort (eller passerat bäst-före-) datum eller feltryck. Och de säljer bara varor som ej behöver stå i kyl- eller frysen.

Så nu testade jag att göra en beställning hos dem för att bunkra upp för ett tag sedan! Är man ny kund och handlar för över 350kr fanns det då även koden NYKUND2019 att nyttja för att få 50kr rabatt på sitt första köp (oklart dock om den koden fungerar fortfarande men om du är sugen kan du ju testa)! Paketet blev snabbt levererat till vårt lokala utlämningsställe för upphämtning inom några dagar. Så det var smidigt som attan. Dessutom kan du ju också få leverans till dörren om du skulle vilja det. Hittar jag några riktigt bra deals så kommer jag nog att beställa igen men annars funkar det alldeles utmärkt för mig att handla i en fysisk butik.

Dock la både jag och min sambo märke till att priset på de krossade tomaterna som vi brukar köpa på vårt lokala Willys var billigare där än på Matsmart.se så man ska nog inte stirra sig helt blint på de röda splasharna med priset. Som med allt annat gäller det att göra sin hemläxa 🙂

Brukar du bunkra upp mat?

Lägg till en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *