Spara pengar på däckbyte

Första spartipset är väl egentligen: skaffa ingen bil, det brukar vara en riktigt dålig ekonomisk affär. Men! Om du är som jag och har en bil så krävs det ibland lite insatser kring det hela. Att byta däck är en av dem.

Mellan den 31 december och 31 mars ska man ha vinterdäck på och fram tills 15 april är det okej att glida omkring med dubbdäck så länge väglaget kräver att du gör detta. Men sen får de minsann ryka och bytas ut mot sommardäck.

Och det är här spartipset kommer in. Att byta däck är inte svårt och helt gratis, så att göra det själv så kan du spara pengar i form av några hundralappar varje säsong. Och under ett helt liv blir det många tusenlappar. Är du osäker på hur fasiken man byter däck på bilen så kan du kika på denna instruktionsvideo från Falck.

Har du ingen egen domkraft som du litar på så kanske du kan be grannen om att få låna en. Och är du redan en fena på att byta däck själv men också en snåljåp så kan du ju låta grannarna hyra din domkraft för en billig penning. Eller kanske erbjuda dig att byta dina grannars däck och därmed tjäna lite extra pengar.

Ps, glöm inte att dra åt muttrarna på bildäcken!

Lägg till en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *