Få koll på din ekonomi med Tink

Tink är en kostnadsfri privatekonomiapp som hjälper dig att få koll på dina pengar. Med hjälp av BankID så kopplar du enkelt dina konton till Tink som automatiskt kategoriserar och analyserar alla dina utgifter och inkomster. Har du konton och lån hos flera olika aktörer så kan du lägga in alla dessa i Tink och få en bra översikt av ditt hela kapital (och/eller alla dina lån). Undertecknad har använt sig av Tink de senaste 18 månaderna och tycker att det är ett fantastiskt verktyg till att få en överblick av och möjlighet att trimma sina utgifter. Med dess hjälp kan man lätt se var pengarna försvinner och det blir till exempel smärtsamt uppenbart hur mycket pengar som försvinner på saker som att äta ute, transport eller dylikt.

Du kan även betala räkningar och göra överföringar från dina olika banker – direkt via Tink. Samt även låta Tink förhandla boräntan om du skulle vilja byta. Detta är dock ingenting som jag själv har testat. Tink använder samma typ av säkerhetslösningar som världens största banker och är certifierad samt skyddad av VeriSign. All data omfattas av avancerad kryptering och som Tinkanvändare kan du när som helst avsluta ditt konto, då raderas alla uppgifter permanent.

Om det är någonting som jag personligen saknar i appen så är det att kunna se diagram över sitt sparande. Detta verkar tyvärr inte finnas i nuläget utan väljer du att kategorisera någonting som ”sparande”, ”överföringar” eller ”exkludera” så räknas inte detta med i statistiken. Med det skrivet så rekommenderar jag alla att testa appen.

Tink webbsida
Tink iApp Store (iOS)
Tink i Google Play

Etiketter:,

Lägg till en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *