Fynda prylar (för att sälja vidare)

Blocket, köp- och säljgrupper på Facebook och garageloppisar är bara några av alla ställen som du har möjlighet att göra riktiga fynd på. Men det gäller att vara på rätt plats vid rätt tillfälle. Nu kanske du tänker att ”Jamen, det är väl inget spartips att spendera pengar?”. Jo det är det, om du kan sälja vidare prylarna för en högre summa. Men då gäller det att man kan sin sak.

För säkert tio år sedan var jag på en gårdsloppis i Göteborg. En sådan där alla de boende rensar ur sina vindsförråd men inte riktigt orkar åka till tippen eller skänka till insamling. Sådana tillfällen är riktiga guldlägen. Jag som är uppväxt med tjock-TV och Nintendo fick syn på ett SuperNintendo med tre kontroller (varav en turbokontroll) och fem spel. Gissa priset? Hundra spänn! En SuperNintendo-basenhet är värd omkring femhundra kronor så där femdubblade jag min insats med en gång. Jag har fortfarande kvar detta samt alla spelen, varav ett av spelen heter ”Pocky & Rocky”. Ett spel jag aldrig hört talas om innan jag köpte det, men när en spelintresserad vän besökte mig för något år sedan gjorde han mig varse om att det är ganska ovanligt och värt en del pengar. En liten sökning på Tradera visar att priset startar över tusenlappen för spel, box samt manual. Inte så illa va?

Ett annat exempel är att jag för någon månad sedan snubblade över en gitarr i en Facebookgrupp – närmare bestämt en Squier Classic Vibe Telecaster ’50s Butterscotch Blonde. Illa kvickt tog jag kontakt med försäljaren för att få köpa den. Gitarren var i nyskick utan några skador och det visade sig att säljaren även hade bytt ut mickarna till original Fender Vintage-pickups (till ett värde av 1200kr). Jag har haft mina ögon på denna gitarr under en längre tid, som säljs för omkring 4700kr i musikaffären. Så att kunna köpa den till ett värde av 5900kr (gitarr + gamla pickups + nya pickups) och endast betala 1800kr är riktigt, riktigt bra.

Nu hänger gitarren på min vägg. Den skall inte säljas utan byta plats med en annan av mina gitarrer som får gå till försäljning istället (som jag köpte för 900kr på pantbanken, fixade lite och säljer för 1800kr). Så, kära läsare – det skadar inte att ha ögon och öron öppna. Ibland kan man snubbla över något man kan se potentiell vinst i vid en vidareförsäljning, eller så hittar man helt enkelt någon man behöver/vill ha utan att det behöver kosta skjortan! Så man kan faktiskt spara pengar ibland genom att köpa prylar.

Har du gjort ett riktigt bra kap någon gång? Lämna gärna en kommentar i fältet nedan.

Lägg till en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *