Spar pengar och handla på rea

Trots att jag bor hyfsat centralt i en av Sveriges större städer är jag sällan ute och ränner omkring på stan. Men så ibland händer det att man har ett ärende att ta hand om och vips så är man inne i smeten och trängs med alla andra människor som ska shoppa loss.

I helgen var en sådant tillfälle. Min sambo hade något hon skulle handla och jag följde med på äventyret. Vad jag inte då visste var att det i själva verket var jag som hade på mig spenderarbyxorna denna dag. Två butiker senare, några hundralappar fattigare stod jag där med två flanellskjortor av god kvalisort och en vegamössa rikare.

Det har gått mig helt obemärkt förbi att det just nu verkar vara säsong för butikerna att rea ut massa kläder – jag antar att de gör plats för vårkollektionerna som är på ingång. Ut med det gamla och in med det nya helt enkelt. Men inte mig emot – nu fick jag istället betala hälften så mycket för mina varor som jag skulle gjort om det vore till ordinarie pris. Jag har tidigare skrivit om att satsa på kvalité före kvantitet och detta är inget undantag. Gå inte på tricket att köpa bara för köpandets skull eller för att prylarna är på rea. Utan köp för att du finner något som du behöver (eller velat unna dig). Själv håller jag på att uppgradera min garderob när tillfälle ges och detta var helt enkelt ett sådant tillfälle.

Varför betala för någonting idag som du kan få för halva priset imorgon? Dagens tips för att spara pengar är enkelt – handla på rea (men inte bara för att det är rea, utan för att det är något du behöver).

Etiketter:

Lägg till en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *