Jämför abonnemang och spara pengar

Inlägget innehåller reklam genom annonslänkar för Telenor.

Ibland känns det som att jag och min sambo bor i huset som Gud glömde. Vi bor i en av Sveriges största städer och ganska centralt dessutom. Dock är hyreshuset vi bor i mer än 100 år gammalt och har inte hängt med i svängarna på varken renovering eller uppgradering. Kontentan av det är att det endast går att få internet via telejacket, och de enda som kan leverera fast bredband till oss är Telia. Sjukt, eller hur?

Förhandla om priset på ditt abonnemang

Så med det i bakhuvudet har man inte mycket till hävstång när man ringer och försöker förhandla mer än att ”hota” med att säga upp abonnemanget och gå till annan aktör. Detta brukar dock resultera i att vi blir erbjudna samma pris i 12 månader som nytecknande kunder, så det är ett sätt att sänka kostnaderna i hushållet.

Och sen gör man samma sak nästa år. Och nästa år. Och nästa år. Men nu tröttnade vi. Mitt internet på jobbtelefonen går snabbare än vårt internet hemma och det känns ovärt att pröjsa 499 spänn i månaden för ”Telia Bredband 30” så nu var det dags. Du kan ju spara pengar genom att jämföra olika aktörer så det var vad vi gjorde.

Läs på och jämför med andra abonnemang

Baserat på att vi inte kan välja några andra aktörer inom fast bredband så började vi kika på mobilt bredband i hemmet med obegränsad surf. Antingen kan du till exempel använda tjänster som Bredbandsval.se för att jämföra olika aktörer och abonnemang, eller helt enkelt Googla som jag gjorde.

Vi byter till Telenor Obegränsat mobilt bredband

Efter lite grävande och jämförelse så landade vårt val på Telenor. Så framöver blir det obegränsat mobilt bredband med router för 399 kr i månaden. Dessutom får vi med en Chromecast Ultra utan extra kostnad. Efter 24 månader så kommer det höjas till 499 kr i månaden (men då kommer vi skanna av marknaden igen). Är du nyfiken på att kolla in samma erbjudande hos Telenor så kan du klicka här. Det är en sponsrad länk vilket innebär att Spartipset får en liten ersättning om, precis som jag skulle klicka hem det abonnemanget.

Ett extra bonus är att vi nu framöver slipper vara tvingade att ha vår router i hallen eftersom det är där telefonjacket i lägenheter sitter. Hurra!

Och svårare än så behöver det inte vara för att kapa kostnader och spara 1200 kr om året.

Obegränsad mobil surf på med Telenor
3 kommentarer

Lägg till en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *