Jul 1.1

Tänk vad pengar vi skulle tjäna om julen firades 1 januari istället för 24/12.

En genomsnittsfamilj lägger ner säkerligen mer än 20 000:- på julklappar och gåvor när mannen med det stora skägget dyker upp ur skorstenen den 24 december. Visst är det trevligt med hårda paket under granen och tindrande barnaögon. Men den som flyttar fram kalaset en dryg vecka får samma saker för åtminstone halva priset. Det är både härligt och lönsamt att vara en smula annorlunda.

För den driftiga borde det vara en idé att köpa upp avdankade julprodukter i slutet av januari och bara betala en spottstyver för att sedan öppna en liten julbord och stå och kränga röda julgransbollar och ljusstakar när det återigen är dags för Jesusbarn och vinterkonsumtion. Se till att fira jul den 1.1. Om du väljer det har du pengar över till något annat. En sista minuten till värmen exempelvis. En bra start på året helt enkelt.

Vi har testat denna tes genom att köpa prylar i en välkänd helemektronikkedja. Där la man ut juicepressar och brödrostar och våffeljärn och allt annat möjligt. Dessa produkter hade kostat upp till 500:- innan jul och nu ett par veckor senare var samtliga nedsatt till under hundringen. Vi köpte prylar för 10 000:- och fick dryga hundra prylar. Dessa las ut på nätet för 249:- per enhet och 3 veckor senare var alla sålda till en summa av 24 900:-. En nettovinst på 14 900:-. Förvisso inte en årsinkomst men det är bra pengar för 3 timmars arbete.

Lägg till en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *