Kapa kostnader och spara pengar med distansarbete

Inlägget innehåller reklam genom annonslänkar för Avanza och Lendify.

Sedan den pågående pandemin sköljde över hela världen så har jag arbetat från mitt hemmakontor. Och det funkar faktiskt hur bra som helst. Alla har såklart inte möjlighet till distansarbete men då jag arbetar med digital marknadsföring så går det hur bra som helst. Skillnaden är att man numera träffar sina kollegor och har videomöten via Microsoft Teams istället för att träffas på kontoret, så övergången till distansarbete på mitt hemmakontor har inte varit så stor för mig.

Jag sparar 30 000 kronor på ett år

Och på grund av distansarbetet så har jag enkelt kunnat kapa kostnader och spara pengar utan några större besvär. Tidigare åkte jag till kontoret tre dagar i veckan för arbete vilket var ungefär sex mil enkel väg med bilen. Alltså totalt 12 mil om dagen, vilket blir 36 mil i veckan och 144 mil i månaden.

Om vi räknar med att varje mil med bilen kostar 18,50 kronor (utgår från avdraget från Skatteverket) och jag alltså kör 144 mil i månaden så landar vi på 2664 kronor i månaden. Helt sjukt! Med tanke på att jag har arbetat hemifrån i ungefär fyra månader har jag alltså kapat mina kostnader med 10 656 kronor. Helt sjukt när man tänker efter, det blir nästan 30 000 kronor på ett år (räknat på 11 månaders arbete). Sjuuuukt!

Investeringar i Lendify och aktier

Eftersom detta är lite av ”bonuspengar” som jag inte tidigare haft så har jag valt att investera dessa istället för att bränna dem. Jag har tidigare satt in pengar hos Lendify och under pandemin har jag satt upp ett månadssparande som puttar in 500kr i månaden. Många bäckar små.. Om du också vill testa på Lendify så får du gärna använda den här länken när du registrerar dig. Då får vi båda 500kr extra att placera ut i lån om du senare investerar över 20 000 kronor. Resten har jag placerat i fonder eller aktier i mina portföljer hos Avanza.

Spara pengar med matlåda

Och det är inte allt. Jag sparar lite drygt en och en halv timma i restid vilket gör att jag kan sova längre eller ta lite extra tid på frukosten samt att dagen efter arbetsdagen blir lite längre när jag slipper restiden. Och även om jag tidigare var duktig på att laga matlådor och därmed inte bränna mycket pengar på äta ute så finns det tillfällen då man äter ute. Men jobbar man hemifrån är det superlätt att vispa ihop något under lunchen och därmed slippa den extra kostnaden!

Etiketter:

Lägg till en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *