Pengarna tillbaka i plugget

I februari 2018 skrev jag ett inlägg om att plugga vidare där man till exempel skulle kunna en distans- eller kvällskurs för att vid lönesamtal kunna få en liten hävstång eller helt enkelt för att man vill lära sig mer och utvecklas.

Distanskurser tycker jag är en jäkla bra grej och brukar själv ansöka om plats i olika ämnen som jag finner intressant. Och under fjolåret gjorde jag precis det och gick en liten distanskurs på 7,5 högskolepoäng fördelat under en termin.

Vad jag fick reda på under en dag på min arbetsplats då vi fick besök av fackförbundet Unionen (som jag är medlem i) var att man kan få tillbaka pengar för bland annat kursavgift, litteratur- och materialkostnader med upp till 3 425 kr. Inte så himla pjåkigt det inte! Här finns det alltså en god möjlighet att spara pengar. Om du är med i Unionen och har missat att denna möjligheten finns så kan du läsa mer på den här länken där det också står hur man ansöker om studiestöd. Pluggar du i detta nu eller precis avslutat en kurs/utbildning så är det inga problem – du kan nämligen söka studiestöd för pågående termin eller söka studiestöd retroaktivt upp till 1 år tillbaka.

Det borde vara ganska lätt att sälja vidare sin kurslitteratur efter avslutad kurs för en rimlig peng vilket skulle göra att man i slutändan skulle gå med vinstpeng i fickan. Är du inte med i Unionens fackförbund utan något annat, så kanske de har något liknande upplägg kring ersättning av studiematerial. Hör av dig till dem och kolla läget – lycka till!

Ps. Glöm inte att det som sagt även gäller materialkostnader (tex programvaror eller ljudinspelare om du tex läser en kurs i hur du producerar en egen podcast) och inte bara kostnad för litteratur.

Lägg till en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *