Skrotnisse

Har du ett tomt utrymme? Ja förutom det som ryms mellan öronen. Fyll den med något. Skrot kanske. Saker som till synes verkar helt redo för dovamyran finner andra glädje i. För den som frågar runt och hör sig för efter folk som vill skänka saker de inte använder finns det ypperliga chanser att på kort tid bygga på sig ett härligt och fantasifullt lager av det som i folkmun kallas skrot. Det kostar inget att ha ett skrotlager till att ha söndagsöppet och utrymme kanske.

Se till att ha söndagsöppet och erbjudandet: Gratis fika om ni betalar 30:-.

En annan och kanske ännu vackrare variant är att ha saker och prylar i en lada och som du kan hyra ut till hukade spekulanter. Det finns en vacker saga om en person som köpte 15 000 gamla böcker från ett nedlagt antikvariat och dessa böcker gick under klubban för 1:- per bok. Investeringen var således 15 000:- Personen kontaktade sedan potentiella uppdragsgivare inom inredningsbranschen och erbjöd dessa att hyra böcker för specifika inredningsprojekt där böcker var ett naturligt inslag.

Affärsmodellen var:

  1. Hämta här och lämna här.
  2. En meter böcker hyrs för 150 månaden och varje bok är i genomsnitt fyra centimeter
  3. 15 000 böcker x fyra centimeter är 600 meter böcker.
  4. Nu lyckades denna person hyra ut alla hyllmeter och det resluterat i 90 000 SEK
  5. Dessutom när personerna hämtade och lämnade böckerna var det införsäljning av andra saker samt ett litet café
  6. I runda svängar lyckades denna person med konststycket att vända 15 000:- kostnad till en återkommande inkomst på 100 000:-i månaden.
  7. Man ska inte underskatta en skrotnisse.
Etiketter:

Lägg till en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *