Slarva inte med tandborstningen

Hål i tänderna vill ingen ha. Det är varken kul för plånboken eller för dig som måste pallra dig till tandläkaren och få det lagat och därefter hosta upp massa pengar på vägen ut. Ett kort och enkelt för att spara pengar som jag tror vi alla kan vara överens är helt enkelt; borsta tänderna. Tandläkare är dyrt.

En tid tillbaka fick Spartipset ett spartips från en läsare vid namn Alexander som berättade hur man genom lite gnet kan få kostnadsfri regelbunden tandvård i till exempel Stockholms län, såhär ska det funka:

”Flera landsting erbjuder sista-minuten tider för vuxna hos Folktandvården. Hur förmånligt det är varierar från län till län, men i Stockholm är det ganska förmånligt. Ett besök hos tandhygienist eller en undersökning hos tandläkare kostar 300 kr, oavsett normalt pris (ca 500 till 1000). Här finns tiderna jag talar om.

Jag har själv använt mig av dessa tider, men jag blev så rätt irriterad på att man var tvungen att gå in själv 100 gånger om dagen för att se om det fanns någon lämplig tid ledig. Tyvärr kan man inte lägga upp någon bevakning så att man blir notifierad om en lämplig tid kommer upp.”

Handlingskraftig som Alexander verkar vara så har han tagit saken i egna händer och byggt en sida som heter Tandtag.se för att kunna skapa egna bevakningar.

”Just i fallet med Stockholm är det extra intressant, detta eftersom priset för en sista-minuten tid är det samma som det allmänna tandvårdsbidraget (300 kr) alla vuxna får i Sverige. Man kan alltså genom att gå på sista-minuten tider kostnadsfritt gå hos tandhygienist och undersökning hos tandläkare vartannat år.

Det brukar komma ut ett gäng sista-minuten tider om dagen, flest kring måndagsmorgon. I dagsläget kan man skapa bevakningar för sista-minuten tider i Stockholms län och Västra Götaland.”

Så om detta låter intressant så kan du ju helt enkelt testa det hela. Om det funkar eller inte har jag dessvärre inte undersökt vidare. Undertecknad har Frisktandvård och får därmed redan regelbunden tandvård till ett fast pris.

Lägg till en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *