Spara pengar med diskmaskin

Detta spartips tyckte jag lät galet första gången jag hörde talas om det. Kan det verkligen vara billigare att diska med diskmaskin istället för att handdiska. Men det är inte den första gången jag har fel. Eller den sista heller för den delen.

Enligt det här testet på Energimyndigheten som publicerades i slutet av 2017 så kom man fram till att det program som används för energimärkningen på diskmaskiner är energieffektivast samt att den använder mindre vatten än om du istället skulle köra på autoprogrammet. Skulle du ändå vara envis och ställa dig och handdiska så går de tydligen åt upp till fyra gånger mer energi än om du hade kastat in allt i diskmaskinen istället. Samtidigt inte nog med att du kan spara pengar, du sparar även tid och det är ju värt något!

Tur för mig så har jag haft en diskmaskin de senaste tio åren i lägenheten. Tänk så mycket pengar jag har sparat helt ovetandes under alla dessa år 🙂

Lägg till en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *