Sparmål

Jag förstår, alla tycker inte att sparande är roligt. Det kan både vara stressande och tråkigt att lägga undan pengar när man istället vill spendera dem och göra roligare saker. Lever du efter mottot ”lev som om du skulle dö imorgon” och allt du vill hinna med betyder att du behöver spendera alla dina pengar, ja då kanske inte ett långsiktigt sparande är något som går hand i hand med den livsstilen.

Men! För att göra det lite roligare i sitt sparande kan (eller bör) du sätta upp sparmål så att du kan mäta dina framsteg. Är dina sparmål stora, som till exempel kontantinsats till lägenhet eller en miljon kronor på banken så kan det underlätta att sätta upp delmål att fira längs vägen.

Och låt inte alla sparmål vara stora summor pengar som tar flera år att spara ihop. Sätt upp mål kring saker där du kan unna dig något! Nya skor, en riktigt fin middag, en resa eller något annat.

Jag har tidigare skrivit om appen Dreams här på Spartipset som jag tycker är en riktigt bra app för att komma igång med ett spara pengar. Jag har slutfört tre stycken drömmar hittills i den appen och i slutet av 2018 startade jag en dröm om att spara ihop 6000kr under 2019 med just rubriken ”Unna dig något”. Deadline för denna dröm var den 15 december och genom triggern Autopilot så gjorde appen Dreams så att den automatiskt förde över pengar varje vecka från mitt lönekonto via triggern Autopilot.

Paradoxalt nog så visste jag inte vad jag sparade pengar till denna gång – mer än att jag ville öronmärka pengar för att unna mig en go julklapp. En klapp på axeln för året som har gått helt enkelt. Ni vet något som man kanske drar sig för att lägga pengar på vanligtvis för att man tycker att det är för mycket pengar eller kanske inte är ”värt det”.

Och nu har jag kommit på vad jag ska köpa mig för en del av pengarna. Ett par hörlurar (Beyerdynamic DT 770 Pro) som har legat lite i mina tankar och skvalpat under ett par år. Förhoppningsvis kan jag få mig en bra deal nu i mellandagarna. Dessa kostar runt 1400 spänn och vad jag ska göra med resterande pengar det vet jag inte riktigt ännu.. har du några tips?

PS. Redan nu har jag startat med en ny dröm.

Lägg till en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *