Spartipset.nu firar ett år!

Oj oj oj vad tiden går snabbt när man har roligt! För exakt 365 dagar sedan – på årets fattigaste dag lanserade vi denna sida. Och nu är vi här – ett år senare och rikare i både spartips och i form av ett större sparkonto.

Dessvärre har det gått närmare tre månader sedan det senaste inlägget – men det ska det bli ändring på! Trots denna inaktivitet så fortsätter besöken komma in till sajten vilket känns roligt och lite som ett kvitto på att de spartips som vi skriver om uppskattas av er som läser dem vilket känns fantastiskt roligt. Du som läser detta får gärna komma med feedback på vilka inlägg som har varit extra intressanta eller om spartips ni tycker vi ska skriva om. Antingen om ni skickar ett mejl till oss eller kommenterar här på sajten eller i våra sociala medier.

Under året har undertecknad lyckats amortera ner lånet på sommarstugan såpass rejält att jag räknar med att kunna skicka in den sista extraamorteringen innan februari är slut. Den känslan när man kan kliva in skuldfri på torpet kommer kännas rätt gött helt enkelt. Det tog några år komma hit men nu är jag här!

I somras började jag nosa lite kring Lendify och pytsade in en del kapital där för att testa på deras affärsidé som är ”peer to peer”-lån.. Vad är då ett ”peer to peer”-lån kanske du frågar dig? Jo, det ska Lendify få berätta för dig – för denna texten har jag saxat rakt från deras hemsida.

”Det finns många olika namn på peer to peer-lån där några av de vanligaste är P2P-lån, marketplace lending, crowdlending och person till person-lån. Det väsentliga för finansieringsformen är just alla parterna möts på lika villkor. Peer to peer-lån är just nu det snabbast växande finansieringssättet. Peer to peer-lån, där privatpersoner finansierar varandras lån, har vuxit fram som ett attraktivt alternativ till banksektorn och dess höga och dolda avgifter.”

Jag vill minnas att jag startade ett konto i augusti månad och inom några veckor så hade mina 10 000kr fördelats på x antal olika lån genom deras autoinvestkonto. Idag är saldot på kontot 10 151 kronor och 80 öre och en avkastning på 3,18% sedan start. Det ska bli intressant att se hur det utvecklas under 2019. Då jag har valt att återinvestera räntan så gör Lendify detta åt mig automatiskt så jag behöver egentligen bara sitta och vänta på att tiden ska göra jobbet.

Jag är inte mycket för att säga till folk vad de ska göra eller inte göra, MEN om du är intresserad av att investera i lån via Lendify så är det första du ska göra att gå in på sajten och läsa kring det hela. Om du därefter tycker att detta är något du skulle vilja testa på får du hemskt gärna använda denna inbjudningslänken: https://lendify.se/r/u0NFucCJai

Skapar du ett konto via inbjudningslänken och investerar 20 000kr så får vi båda 500kr extra var att investera för. Denna bonusen betalas dock först ut först när båda har 20 000 kr var aktivt investerade i lån, vilket jag redan har i nuläget. Men som sagt – läs på tills alla dina frågetecken har rätats ut innan du eventuellt väljer att hoppa på tåget.

Nu är det hög tid för mig att strukturera upp mina sparmål inför 2019 och en plan på hur jag ska uppnå dessa! Jag använder mig själv mycket av de spartips jag skrivit om så precis som tidigare så kommer jag att fortsätta spara i början av lönen, vilket sker delvis via ett automatiskt sparande. Möjligtvis puttar jag in lite pengar då och då i Lendify, men jag sparar också på sparkonto med ränta, i fonder och aktier samt att jag fortsätter spara i appen Dreams som jag tycker är jäkla bra. Eftersom jag driver denna sajt är jag uppenbarligen rätt nördig i mitt sparande, vilket gör att jag inte direkt känner att jag behöver appen Dreams för att hjälpa mig i mitt sparande. Men jag tycker det är ett roligt sätt att spara pengar på helt enkelt. Jag har redan slutfört två stycken drömmar i appen och sparar nu i min tredje som jag har döpt till ”Unna dig något”. Målet på denna dröm är satt till 6000kr och tanken är att jag omkring jul nästa år helt enkelt ska unna mig något extra.

Hur gick ditt sparår 2018 samt vad har du för sparmål för 2019?

Lägg till en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *